Miksi dokumentoitu sisältöstrategia?

Sisältömarkkinointistrategian määrittelyssä erottavat toisistaan käsitteet sisältöstrategia ja sisältömarkkinointistrategia.

Jaottelu pohjautuu usein käsitykseen, että sisältömarkkinointistrategia on suppeampi strategia laajemman sisältöstrategian sisällä.

Erottelussa on totuudenjyvänen. Sisältöstrategia sisältää sisällön suunnittelun, luomisen, hallinnon ja ylläpidon. Sisältömarkkinointistrategia keskittyy vain markkinoinnin sisältöön. Erottelu on usein kuitenkin hämmentävää ja hyödytöntä, sillä voisimme puhua myös sisältömarkkinointistrategiaan kuuluvasta suunnittelusta, luomisesta, hallinnosta ja ylläpidosta. Eikä kukaan menettäisi yöuniaan!

Sanalla “strategia” tarkoitetaan usein suunnitelmaa, menetelmää tai toimenpiteiden sarjaa, joiden tarkoituksena on tietyn tavoitteen tai tuloksen saavuttaminen. Siinä tapauksessa sisältömarkkkinointistrategian tavoite on löytää sitoutunut yleisö, joka kasvattaa liiketoimintaa.Sisältömarkkinointistrategia on suunnitelma, jota pitkäjänteisesti noudattamalla löydetään sitoutunut yleisö. Ennalta määritetyn suunnitelman mukaisesti julkaistaan, ylläpidetään ja levitetään yhdenmukaista sisältöä, joka kouluttaa, viihdyttää tai inspiroi ihmisiä. Näistä ihmisistä kasvaa faneja ja faneista asiakkaita.Tämä tuokin meidät tärkeän kysymyksen äärelle.

 

Tarvitseeko yrityksesi sisältömarkkinointistrategian? 

Kylmä totuus on, että jokainen yritys tarvitsee dokumentoidun sisältömarkkinointistrategian. Voit joko laatia sen yrityksellesi itse tai ottaa yhteyttä meihin. Haluatko kuulla lisää tuloksekkaasta sisältömarkkinoinnista?

Ota yhteyttä, jos kaipaat jelppiä: [email protected]

Kuva: Yle Elävä Arkisto

Muita töitä 😇

Metrosuutarit

Luova konseptituotanto, Digimarkkinointi, Luova tarinankerronta, Copywriting, Videotuotanto, Valokuvatuotanto