Mitä tulisi tietää b2b-videomarkkinoinnista vuonna 2018?

Vidyard teki syvällisen analyysin siitä miten yrityssektori käyttää videoita markkinoinnissaan ja myynnin tukena. Tutkimus edustaa yli 600 yritystä ja neljännesmiljoonan videon analyysiä 12 kuukauden ajalta. Tutkimuksesta käy ilmi nämä neljä avainasiaa, jotka sinun tulisi tietää liikkuvasta kuvasta osana b2b markkinointia.

1. Suurin osa ihmisistä käyttää pöytätietokonetta liiketoimintaan liittyvien videoiden katseluun

Siitä huolimatta että videoita katsellaan yhä enemmän mobiilissa, raportin mukaan b2b videoiden katselu on yleisempää pöytäkoneelta kuin mobiililaitteelta. Tarkasti ottaen 89% liiketoimintaan liittyvistä videoista katsotaan pöytäkoneelta ja ainoastaan 11% mobiililaitteesta.

Mitä väliä sillä on?

Uudet sosiaalisen median alustat, kuten IGTV keräävät katsojiksi niitä, jotka haluavat katsoa videoita suoraan mobiililaitteelta. Brändit panostavatkin yhä enemmän IGTV:n kaltaisiin alustoihin. Tilastot kuitenkin osoittavat, kuinka tärkeää on pitää huoli siitä, ettei markkinointitiimi laita liikaa resursseja ainoastaan mobiilikäyttäjille suunnatun videomateriaalin tuottamiseen. Visuaalisesti näyttävien videoiden tuottaminen ja niissä pienten yksityiskohtien huomioiminen on kannattavaa silloin, kun videoita katsellaan pääsääntöisesti suurelta tietokoneen näytöltä.

 

2. B2B-videosisältöä katsellaan useammin viikolla kuin viikonloppuisin

Monilla on tapana pitää viikonloput vapaina, joten ei liene suuri yllätys, että katsontakerroista ainoastaan 7% kertyy sunnuntaisin. Sen sijaan 18% katsontakerroista kertyy tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Mitä väliä sillä on? Oletus siitä, että ihmisillä on enemmän aikaa viikonloppuisin ja he käyttäisivät tämän vapaa-ajan b2b videoiden katseluun, ei pidä tutkimuksen mukaan paikkaansa. Videosisältö tulisi siis julkaista viimeistään torstaina, jotta video keräisi mahdollisimman paljon katselukertoja.

 

3. Yritykset jakavat enemmän videoita kuin viime vuonna

Raportin mukaan vuonna 2018 yksi organisaatio julkaisi keskimäärin 377 videota, yli yhden videon päivässä. Vastaava luku vuonna 2017 oli 293, kuvaten merkittävää alan kasvua.

Mitä väliä sillä on? Videoiden jakamisen yleistymisestä todennäköisesti kertoo se, että yritykset haluavat kokeilla formaatin toimivuutta. Yritykset ovat tottuneet jakamaan tekstipohjaista sisältöä, mutta alkavat nyt ymmärtää, että liikkuvan kuvan kautta on mahdollista saada aikaan parempia tuloksia.

Vaikka oma organisaatiosi laahaisi videoiden tuottamisessa määrällisesti jäljessä, älä vaivu epäuskoon. Tutkimuksen mukaan 26% vastaajista julkaisi vain 10-49 videota vuoden aikana. Tutkimuksessa mainittujen videoiden tuotantokustannukset olivat myös usein erittäin matalat, joten laskelmissa olivat mukana mitkä tahansa yrityksen julkaisemat videot. Vielä ehtii siis mukaan!

 

4. Yrityksen tekemä liikevaihto ei ole riippuvainen julkaisujen tiheydestä

Tutkimus tarkasteli myös sitä kuinka paljon yrityksen liikevaihto vaikuttaa yrityksen julkaisemien videoiden määrään kuukausittain. Organisaatiot, joiden liikevaihto ylitti miljardin, julkaisivat kuukausittain eniten videoita. Yllättävää? Ei niinkään. Toisaalta ne yritykset, jotka tekivät alle viiden miljoonan liikevaihtoa, julkaisivat vain yhden videon vähemmän kuukausittain kuin yli miljardin tehneet.

 

Haluatko siis tehdä miljardin?

 

Mitä väliä sillä on? Pienemmissä yrityksissä saatetaan ajatella, että pieni liikevaihto estää julkaisemista koskevien tavoitteiden saavuttamisen. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että näin ei ole. Pienemmät yritykset julkaisivat kuukausittain vain yhden videon vähemmän kuin suuret. Jos yritykselläsi on pieni sisältömarkkinointibudjetti, voi olla järkevää investoida kalliiden produktioiden sijaan pienempään ja ketterään tuotantoon. Näin yritykselläsi on jatkuvasti käytettävissä videomateriaalia, ilman että budjetti koko ajan huolettaa.

Lisää caseja 😇

LähiTapiola

Luova suunnittelu, Konseptisuunnittelu, Tarinankerronta, Videotuotanto